Monday, January 19, 2009

tuuuuuuuu diaaaaaaa !!!!

Dengan suka hati aku nak kempen produk ni, TEH TARIK TUDYA, sebab abah aku suka teh ni :) aku pun suka!!! dan anda pun pasti akan suka!!! (?)

1st impression anda pastinya, "ni mesti ordinary coffee".
opsss... jangan silap, ini bukan KOPI, tapi adalah TEH ! semua orang tahu, kopi ada side effect yang tak bagus untuk kesihatan. antaranya ialah ketagihan kepada kafien, menggeletar (bila tiada kawalan diri. seperti menggelabah dsb). selain itu, produk "kopi segera" di pasaran lazimnya turut dicampurkan dengan estrak tongkat ali. yup, tongkat ali baik untuk kesihatan. tapi ramai yang kurang arif bahawa, silap cara penyediaannya adalah membahayakan kesihatan.

SEBAB : cara penyediaan minuman tongkat ali ialah dengan merebus akar kayu tersebut, bukannya dikisarkan dan diminum/makan. sebab serbuk tersebut tidak dapat dihadam oleh perut. dan kebanyakan kopi segera dipasaran, mengisarnya, bukan merebus. isu ini pernah didedahkan dalam Majalah 3 yang melaporkan hasil kajian sekumpulan pengkaji dari UTM.

tapi TEH, les ipsa liquitor! (the thing is speak by itself). selain estrak teh sebagai bahan utama, turut dicampurkan bahan-bahan daripada perubatan homopati & biokimia, hasil kajian Allahyarham Dr Azizan.

No comments: